Slikanica Čebelar po srcu

Product Description

Slikanica ČEBELAR PO SRCU je poklon Antonu Janši (1734−1773), ki velja za največjega slovenskega čebelarja. Bralec skozi prvlačno zgodbo izve, zakaj je svetovni dan čebel ravno 20. maja in kdo je bil človek, ki je odraščal v vasici pod gorami, njegova edina šola pa je bila velika knjiga narave. Bral jo je tako pozorno, da je o čebelah dognal marsikaj, kar takrat niti učenjaki na Dunaju še niso razumeli. Zato je navdušil tudi cesarico Marijo Terezijo in po študiju na bakrorezni šoli postal njen prvi dvorni učitelj čebelarstva.

Slikanica, ki temelji na nekaterih znanih zgodovinskih dejstvih,  je tudi vzgojna in navdihujoča. Lepe ilustracije vzpodbujajo k opazovanju žive narave, še posebno čebel in tudi k razmisleku o okoljskih težavah. Nakaže nekaj možni primerov dobre prakse, skrb za zdravo okolje pa povezuje s svetovnim dnevom čebel, saj je tudi ta dosežek sloveskih čebelarjev kamenček v mozaiku prizadevanj za boljši svet.

Slikanica je izšla v samozaložbi, prevedena pa je tudi v angleški jezik.

Besedilo, ilustracije in oblikovanje: Andrejka Čufer

Na voljo tudi čajna skodelica z ilustracijami iz slikanice. Stabilna in zelo obstojna, tudi pri pranju v pomivalnem stroju.

Andrejka Čufer je leta 1985 diplomirala na kiparskem oddelku Akademije za likovno umetnost v Ljubljani. Je vsestranska umetnica, ilustratorka in oblikovalka, ki je kmalu po študiju stopila na samostojno ustvarjano pot. Prepoznavna je po unikatnih umetniških knjigah, slikah na ročno izdelanem papirju in številnik lepo oblikovanih izdelkih in tiskovinah – od poštnih znamk in drugih tiskovin, do logotipov. Je tudi avtorica logotipa za Svetovni dan čebel.

Dodatne informacije

Avtor

SVET.JE.SVET, umetniško ustvarjanje Andrejka Čufer s. p.

Naslov

Vrba 16 B

Pošta

4274

Kraj

Žirovnica

Telefon

031 585 978