Dišeča dekoracija »sivka«

Product Description

Dišeča dekoracija »sivka« je delo oseb z motnjo v  telesnem in duševnem razvoju, ki so vključeni v Varstveno delovni center POLŽ Maribor. To so ljudje, ki so za družbo dragocen dar, saj nas spomnijo, da je življenje podarjeno in da ima vrednost tudi, če ne dosegamo vseh standardov konkurenčnosti, avtonomnosti , moči, zdravja in ugleda.

Njihova navzočnost govori o večnem človekovem dostojanstvu. V izdelke, ki jih izdelujejo, vložijo veliko truda in ljubezni.

Dišeča dekoracija je narejena v kombinirani tehniki poslikave in tekstila in vezenja. Polnjena je z mešanico polnila iz poliestra in domače posušene sivke, ki je znana kot medonosna rastlina, ki privablja čebele.

Enako kot v čebelnjaku imajo tudi uporabniki pri izdelovanju tega izdelka vsak svojo nalogo: nekateri barvajo, drugi vezejo, tretji cufajo polnilo in smukajo sivko, ter polnijo te dišeče blazinice, izdelujejo embalažo… Izdelek je na voljo v dveh različnih motivih: lahko gre za čebelnjak ali pa za panj, kakršnega danes le še reko kje vidimo. Na čebelnjaku/panju so izvezene čebele, kranjske sivke.

Dišeča dekoracija je namenjena dekoriranju, umirjanju in odišavljenju prostorov.

Dodatne informacije

Avtor

VDC POLŽ Maribor

Kontaktna oseba

enota Šentilj Maistrova 5, 2212 Šentilj v Slovenskih goricah, polz.sentilj@vdcpolz.si, 02 651 01 62

Naslov

Park mladih 4

Pošta

2000

Kraj

Maribor

Telefon

02 320 86 50